Нарада керівників закладів освіти 08 лютого

 

Щедрим на зібрання різного роду для керівників закладів освіти громади виявився сьогоднішній день, 08 лютого. З тим, щоб не відволікати від щоденних важливих питань представників адміністрацій закладів загальної середньої та дошкільної освіти сьогодні було проведено декілька нарад з багатьох актуальних питань.

          Працівники відділу освіти  (начальник Леся БІЛОЗЕРОВА та головний спеціаліст Галина ШЕВЧЕНКО) довели до відома присутніх важливі назрілі питання:

1) дотримання вимог Закону України «Про запобігання корупції» (оформлення докуменації з метою уникнення реального чи потенційного конфлікту інтересів);

2) про раціональне використання коштів освітньої субвенції та заходи щодо цього;

3) хід проведення атестації педагогічних працівників за оновленими підходами, здійснення комплексної оцінки у відповідності до вимог професійних стандартів та посадових інструкцій педагогічних працівників;

4) про окремі питання щодо відбору підручників для здобувачів освіти, що розпочинається 20 лютого;

5) про результати проведеного моніторингу працівниками відділу освіти функціонування веб-сайтів закладів освіти у відповідності до вимог чинного законодавства.

          Наступним важливим питанням був виступ Сергія В’ЮНИКА, заступник начальника відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Вінницького районного управління Держпродспоживслужби, який охарактеризував Стратегію реформування системи шкільного харчування на 2023-27 роки.

          Наголосив, що на найближчі роки Стратегія має стати «дорожньою картою» реалізації реформи для всіх її учасників, вона визначає план дій на 2023–2024 роки, пріоритетні напрями роботи до 2027 року,

зокрема її реалізація забезпечить:

          1) відновлення та модернізацію харчоблоків закладів освіти з використанням новітніх технологічних процесів, покращення показників енергоефективності та дотримання принципів системи НАССР;

          2) підготовку кваліфікованих працівників закладів освіти, які якісно та безпечно організують харчування і сприяютимуть формуванню в учнів здорових харчових звичок;

          3) свідоме обрання учасниками освітнього процесу здорового харчування;

          4) різноманітне, збалансоване та якісне харчування в закладах освіти, формування навичок здорового харчування серед учасників освітнього процесу.

          На завершення Сергій В’ЮНИК звернувся до керівників закладів освіти з проханням посилити відповідальність до організації харчування всі причетних осіб, особливо відповідально слід ставитися до вибору постачальників продукції та умов її зберігання.

          Досвідом щодо організації харчування за нормами НАССР та переходом на здорове харчування ділилася директорка Липовецького ліцею № 2 Людмила МАТВІЄНКО.

          Володимир ШАМШУР, головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Вінницького районного управління головного управлінням Держпродспоживслужби, доповів:

          про стан захворюванності учасників освітнього процесу на вірусні захворювання в області та в Липовецькій громаді;

          про запобігання спалахів вірусної інфекції;

          про дотримання санітарних вимог згідно вимог чинного законодавства у закладах освіти.

          Застеріг, щодо необхідності доведення  до відома батьків інформації, - у випадку  захворювання учасників освітнього процесу обов’язково звертатись за визначенням діагнозу до медичного закладу та за схемою лікування.

          Після завершення зібрання в очному форматі учасники наради (керівники закладів загальної середньої та дошкільної освіти) були залучені до участі в онлайн-нараді,  організованій Департаментом гуманітарної політики у зв’язку з назрілою епідеміологічною ситуацією та заходів щодо недопущення поширення вірусних захворювань.



2024-02-08 14:31:26